> Sevdah putovanje - 5 dana, BiH

  • 5 dana, 3 noci
  • već od 109€
1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

Opis DestinacijeOrganizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 87/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 17.10.2019.
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 119 €
FIRST MINUTE PO OSOBI: 109 €

U cenu  aranžmana je uključeno:
Vanlinijski prevoz autobusom (tur. klase, audio-video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relacijama navedenim u programu
2  noćenja sa doručkom u hotelu Holiday 4* u Sarajevu (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) - doručak – švedski sto
1  noćenje sa doručkom u hotelu Leotar 3* (u 1/2 i 1/3 sobama – standardno opremljene sa TWC) - doručak – švedski sto
Usluge vodiča pratioca tokom putovanju
usluge razgledanja Višegrada, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Dubrovnika

U cenu aranžmana nije uključeno:
individualni troškovi i troškovi koji nisu obuhvaćeni programom putovanja
doplata za 1/1 sobu – 30€
ulaznica za Vrelo Bosne (oko 1€)
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje prema cenovniku Sava osiguranja

FAKULTATIVNI odlazak u Dubrovnik. Cena po osobi 10€, deca do 12 godina 5€. Cena obuhvata prevoz na relaciji Trebinje-Dubrovnik-Trebinje i pešačko razgledanje sa lokalnim vodičem. Izlet je poludnevan i iz Dubrovnika se polazi u poslepodnevnim satima. Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 20 punoplativih putnika.
Hotel Holiday 4* je smešten je u centru Sarajeva, na oko 2 km od čuvene Baščaršije. Hotel je renoviran 2017. godine, a u ponudi ima restoran, kazino, spa centar sa saunama, bazen, sobe za masažu, fitnes centar, kao i kozmetički i frizerski salon. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorijama. Link do sajta hotela: www.hotelholiday.ba

Hotel Leotar 3* nalazi se u srcu Trebinja, pored reke Trebišnjice. Hotel ima tradiciju dugu preko pola veka, recepciju, dva restorana, kongresnu salu.. Hotel ima pristup bežičnom internetu. Link do sajta hotela: http://www.hotelleotar.com
1. dan 17.10.2019.
Polazak autobusa sa dogovorenog mesta iz Niša u 5h. Vožnja preko Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak grada posvećenog Ivi Andriću u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), sagrađen od 1571. do 1577, koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju. U dogovoreno vreme polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan 18.10.2019.
Doručak. Nakon doručka odlazak u razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija: čuvenog Sebilja – česma, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana - najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana - prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavalo skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka - najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci. Razgledanje Sahat kule, Kazandžiluka i Begovog Bezistana. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak do Vrela Bosne, jedne od najlepših prirodnih celina na Balkanu. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 19.10.2019.
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Mostar. Dolazak u Mostar oko 11 časova. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558. godine i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nakon obilaska grada polazak ka Trebinju. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: manastir Tvrdoš (IV-VI vek) i vinarija. Prelazak preko reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, šetnja uskim ulicama starog grada, pored Sat kule, gradskih zidina sa trgovima, Osman pašine džamije iz VIII veka, kroz gradska vrata (tunel) se stiže do “Trga Pesnika” gde su stari platani, drveće staro preko 150 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu su pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Tu je i Anđelkina kapija poznata iz serije Ranjeni orao, katolicka crkva s kraja XIX veka. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 20.10.2019.
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Dubrovnika: razgledanje grada u pratnji vodiča: Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo... Nakon obilaska grada, slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanja. U dogovoreno vreme u kasnim popodnevnim satima polazak za Trebinje, kompletiranje grupe u Trebinju i polazak za Niš. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi.

5. dan 21.10.2019.
Dolazak u Niš u prepodnevnim satima. Kraj programa.
30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate čekovima građana, do 20.08.2019. godine

30% prilikom rezeracije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;

Platnim karticama (Dina, Master, Maestro);

Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

NTR