> Sarajevo i Mostar - 4 dana, BIH

  • 4 dana, 1 noci
  • već od 45€
1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Opis Destinacije

Pre više od 500 godina na obali jedne plahovite reke Isa beg odluči da podigne svoju zaviju – zadužbinu. Tako kraj karavan saraja nastade varoš prepuna đul bašči, kamenitih sokaka, ćuprija i čudesnih divana... U srcu saraja nastade čaršija kao iz bajke... Mali dućani, sebilji, zanatlije... Ispred dućana na ćepencima dućandžije dnevne teferike vode uz kahvu i rahatluk. Čibuče i udišu mirise lipa koji prosto mame prolaznike da zastanu, oslušnu kucanje kujundžija i zveketanje zvekira... Pređašnji neki snovi i danas ovuda krstare... Donose neizbrisiva sećanja i vraćaju svakoga u neka davna, prošla vremena... Dok budni sanjamo na Baščaršiji sećanja kaldrme stare dopiru do nas... Baš ta sećanja odvode nas, zapliću nam poglede koji odabiraju ponešto što će da ponesu sa stare čaršije nešto za čitav život... Tu je i setni Mostar sa svojim „starim“ mostom i čaršijom koja isto tako ispisuje svoja sećanja na kaldrimi nadanja… Vodimo Vas putevima sećanja i uspomena...Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 152/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

TERMIN PUTOVANJAHOTELREDOVNA CENASPECIJALNA CENA
Važi do popune akcijskih mesta!
PAKET ARANŽMAN: 1.000 DINARA + DEVIZNI IZNOS IZ TABELE
20. – 23.09.2019.EMIRAN 4*80€45€
11. – 14.10.2019.EMIRAN 4*80€45€

Navedena cena uključuje:

prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak –klasičan način usluživanja ) u hotelu EMIRAN sa 4**** u Sarajevu
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2+1 sobe su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
u pratnji turističkog vodiča
organizacione troškove
Navedena cena ne uključuje:

Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din. protivvrednosti)
Ostale nepomenute usluge
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 15 € (isključivo na upit)
Peronsku kartu za polazak iz Beograda – 50 dinara – plaćanje u agenciji
Fakultativne izlete i programe:
- VRELO BOSNE (uključena ulaznica) 5 € (minimum 25 pax za realizaciju),

- IZLET DO BLAGAJA I MOSTARA 15 € (minimum 25 pax za realizaciju),

- VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU 15 € (minimum 10 pax za realizaciju)

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA – 10 € (minimum 4 putnika)
HOTEL „EMIRAN“ 4****, Sarajevo https://emiran.ba/

Hotel se nalazi u blizini aerodroma, Alipašinog polja, a od istorijskog centra Sarajeva udaljen je oko 9 km. Sa istorijskim centrom grada hotel je povezan redovnim gradskim linijama prevoza. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi u javnim prostorijama hotela, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, firnes centar, konferencijske sale, Spa centar sa finskom saunom i turskim kupatilom…Smeštaj je u standard sobama. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, Sat TV, klima uređaj, telefon.
1. DAN, (petak 20.09/  petak 11.10. )  BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju, pored Šapca, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, ( subota 21.09./ subota 12.10 )    SARAJEVO – VRELO BOSNE (fakultativno)

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, ( nedelja 22.09 / nedelja 13.10 )        SARAJEVO – BLAGAJ I MOSTAR (fakultativno) – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara. Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk - stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4. DAN, ( ponedeljak 23.09. / ponedeljak 14.10. )  BEOGRAD

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2020.
 
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

FNTSlične Ponude