> Sarajevo i Bosanske piramide - 4 dana, BiH

  • 4 dana, 1 noci
  • već od 41€
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Opis Destinacije

Sarajevo je glavni i najveći grad - ekonomsko, univerzitetsko i kulturno središte Bosne i Hercegovine. Smešten je tik uz obronke planine Trebević, dok kroz grad protiče čuvena reka Miljacka.... Bosanska dolina piramida u mestu Visoko - da li želite da čujete priču da je gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti pogrešno? Ako želite da predahnete od ubrzanog tempa života, upoznajte se sa laganim i opuštajućim ritmom Sarajeva. Gostoljubive i prijatne Sarajlije, šetnja Baščaršijom, čuveni sarajevski ćevapi i ukusne pite ispod sača, baklave, urmašice, ali i tradicionalna bosanska kafa poslužena u fildžanima sa ratlukom, samo su mali deo onoga što ćete doživeti na ovom putovanju, jer prava avantura tek sledi… Jeste li čuli za Bosansku dolinu piramida? Dopustite da Vas upoznamo sa ovim neobičnim građevinama koje se nalaze u mestu Visoko na svega 30-ak kilometara od Sarajeva. Bioenergetske piramide, koje su otkrivene 2005.godine, imaju neverovatne sličnosti sa egipatskim. Brdo Visočica ili kako se još naziva “Piramida Sunca” vekovima je ostala poznata kao brdo kraljeva, jer je u srednjem veku na njenom vrhu stajao kraljevski grad. Pozivamo Vas da krenete sa nama na ovo jedinstveno putovanje, na kome ćemo zajedno istraživati čudesne piramide Sunca, Meseca, Zmaja, Ljubavi – na mestu za koje se veruje da je najstariji monumentalni kompleks na planeti…Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 93/2013. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

TIP SMEŠTAJASoba 1/2
TIP USLUGEBB
04.10. - 07.10.
59€
41€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

POPUST I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana
DOPLATA ZA TRANSFER NOVI SAD – BEOGRAD – 10 €

ARANŽMAN OBUHVATA
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 1 noćenja sa doručkom u Sarajevu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– obilaske prema programu (Sarajevo)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
– individualne troškove
– medjunarodno putno osiguranje (1 eur dnevno)
– ulaznice i fakultativne izlete
– boravišna taksa (1 eur dnevno)
FAKULTATIVNI IZLETI:

– Vrelo Bosne – 5 €
– Bosanske piramide – podzemni lavirint Ravne i Bosanska piramida Sunca (severna strana) -20 €
– Večera u nacionalnom restoranu – 15 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate
1. dan
Polazak autobusa iz Beograda na Turističkom terminalu SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis broj 4)   u 23.30h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska).
Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama zbog odmora.

2. dan
Dolazak u Sarajevo u prepodnevnim satima.
Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada pešice (bez ulaznica u crkve i dvorce):
Baščaršija – stara sarajevska čaršija iz XV veka koju je izgradio Isa Beg Isaković kada je osnovan i ceo grad.
Mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor – jedan od najznačajnijih primera Austrougarske palate sa skrivenim dvorištem, koji je nominovan za evropsku nagradu za javni gradski prostor
Skenderija, Narodno pozorište – velelepna zgrada Kulina Bana iz 19. veka, čiji je jedan od prvih direktora bio čuveni srpski pisac Branislav Nušić, Gradska većnica – najlepši i najreprezentativniji objekat iz austrougarskog perioda i zaštitni znak tog vremena , Inat kuća – izmeštena za potrebe gradnje gradske većnice, danas pretvorena u restoran sa neobičnom pričom i nazivom za koji mnogi veruju da predstavlja dokaz bosanske tvrdoglavosti, Trg Sebilj – prepoznatljivi simbol grada na Baščaršijskom trgu (javna česma u obliku kioska) i jedini sačuvani od nekadašnjih stotinu, čiji stil izgradnje su u Bosnu donele Osmanlije. Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija- izgrađena pre XVI veka i proglašena nacionalnim spomenikom, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.
Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne, spomenik prirode koji se prostire na čak 603 hektara u podnožju planine Igman. Poznata turistička atrakcija i omiljeno izletište za lokalne posetioce, sastoji se od više malih ostrvaca povezanih mostovima preko brojnih manjih potoka vrela Bosne, parka u kome se nalaze patke, labudovi i preko 20 biljnih i životinjskih vrsta (ali i autohtone vrste – potočna pastrmka), velika aleja sa stablima kestena i platana zasađenim još u austrougarskom periodu, brojne zanimljivosti poput fijakera za vožnju, restorana, natkrivenih odmorišta i igrališta očekuju Vas u ograđenom spomeniku prirode magične lepote. Raj prirode očekuje Vas u parku ispresecanom izvorima, jezercima i potočićima. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
Fakultativno: odlazak na večeru u nacionalni restoran.
Noćenje.

3. dan
Doručak.
Fakultativno: odlazak do Bosanskih Piramida i tunela Ravne. Ovo je najveći svetski kompleks piramidalnih građevina. Otkrivene su slučajno, kada je čuveni arheolog i antropolog dr.sci. Semir Osmanagić dolazeći u muzej u mestu Visoko, primetio čudan oblik brda koje liče na piramide. On je brdo Visočica nazvao Bosanskom “Piramidom Sunca” (sa visinom od 220 metara, veća je od Keopsove piramide), a brdo Plješevica postalo je “Piramida Meseca” (190 metara). Dolinu piramida čine i “Piramida Zmaja” (Buci) od 90 metara, uzvišenja “Hrama Majke Zemlje” (Krstač) i “Piramida Ljubavi” (Cemerac).
Istraživanje podzemnog lavirinta “Ravne”, koji obuhvata mrežu podzemnih tunela i prostorija. Može se reći da pravu vrednost tunela čine visoke koncentracije negativnih jona i originalna Šumanova rezonanca od 7.83Hz. Joni omogućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje, zbog čega je napravljen izolovani prostor u kome je posetiocima dozvoljen boravak u cilju poboljšanja zdravlja. Posetioci takođe mogu boraviti u posebnim energetsko-potentnim tačkama, Mega – keramičkom bloku K2, kao i u lekovitoj prostoriji sa najvećom koncentracijom negativnih jona.
Obilazak arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”.
Slobodno vreme za šetnju po uređenom šumskom predelu Ravne 2, na kome su smeštene platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, kameni geometrijski krugovi, megalitni blokovi, park kugli, spiralni vrt i mnogi drugi neobični sadržaji, koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Povratak u Sarajevo. Slobodno vreme.
Polazak sa dogovorenog mesta oko 18 h za Beograd.

4. dan
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. (Kraj usluga)
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanje
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupnu sumu

AQA
Slične Ponude