> Portugalska tura - 9 dana, Portugal

  • 9 dana, 8 noci
  • već od 760€
1 / 20
2 / 20
3 / 20
4 / 20
5 / 20
6 / 20
7 / 20
8 / 20
9 / 20
10 / 20
11 / 20
12 / 20
13 / 20
14 / 20
15 / 20
16 / 20
17 / 20
18 / 20
19 / 20
20 / 20

Opis Destinacije

Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Beskrajna i neispitana prostranstva Atlanskog okeana naspram njihovih obala bila su stalni izazov za otkrivanje novih predela i pomeranje granica poznatog sveta. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... Upravljali su mnogim narodima na udaljenim i egzotičnim ostrvima i ogromnim teritorijama desetinama puta prostranijim od sopstvene i preneli im hrišćanstvo, kulturu i jezik kojim danas govori preko 230 miliona ljudi. U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji i verovatno najlepši deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 80/2014. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Subota, 12 oktobar, 2019
Vrsta sobe - STANDARDNA SOBA
Cena 760 € 

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Porto i Lisabon-Minhen-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Portu i 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Lisabonu, panoramsko razgledanje Lisabona  i Porta, troškovi vođenja (vodič ide sa grupom iz Beograda) i organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 199,62 evra na polasku (koje se sastoje od sledećih taksi: 128.98 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 9.72 RS, 4.48 LG, 9 DE, 40.33 RA, 3.47 PT, 11.44 YP koje se refundiraju. Plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose  2 evro po osobi po noći u Lisabonu i 2 evra po osobi po noći u Portu. Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi. U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza, koje se preporučuje. 
Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon ili sličan   www.hotelzuriquevipexecutive.com

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.

Black Tulip 3+*  Av. da República,2038, 4430-195 Vila Nova de Gaia, Porto - sličan  www.hotelblacktulip.pt/en/            
Hotel (bivši Gaia Hotel) se nalazi u delu grada Vila Nova de Gaia, u trgovačkoj ulici Avenida da Republica, metro stanica je 100m od hotela, a do istorijskog centra i vinskih podruma se stiže za desetak minuta vožnje. U neposrednoj blizini je šoping mol Corte Ingles. Hotel ima lep panoramski restoran, a sobe su klimatizovane sa kupatilom, satelitskom televizijom, sefom i mini-barom.
DAN 1
BELGRADE
(12.10.2019.) BEOGRAD-FRANKFURT-PORTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera KonTiki u 04:15 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:15 (Let LH1411). Sletanje u Frankfurt u 08:10 časova. Nastavak putovanja za Porto u 09:30 (Let LH1176). Sletanje u Porto u 11:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2
PORTO
(13.10.2019.) PORTO Doručak. Panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Noćenje.

DAN 3
PORTO
(14.10.2019.) PORTO Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Gimaraeš i Bragu. Noćenje. Gimaraeš je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom grada i obilazak Palate vojvoda od Braganse. Nastavak izleta do Brage, najvažnijeg centra barokne umetnosti u Portugalu; poseta prelepoj katedrali započetoj u XII veku, panoramska vožnje kroz grad a potom odlazak na brdo iznad Brage, do svetilišta Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na grad osnovan u vreme Rimskog carstva, nazvan “portugalski Rim”. Povratak u Porto.

DAN 4
LISABON
(15.10.2019.) PORTO-KOIMBRA-BATALJA-ALKOBASA-LISABON (oko 400km) Doručak. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Nastavak putovanja do Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu–sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Vožnja do Alkobase i obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO). Nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 5
LISABON
(16.10.2019.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala.Noćenje.

DAN 6
LISABON
(17.10.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.

DAN 7
LISABON
(18.10.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

DAN 8
LISABON
(19.10.2019.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Noćenje.

DAN 9
BELGRADE
(20.10.2019.) LISABON-MINHEN-BEČ-BEOGRAD Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 06:15 časova (let LH1793). Sletanje u Minhen u 10:15 časova. Poletanje za Beč u 11:20 (let OS 102). Sletanje u 12.25. Poletanje za Beograd u 13.05 (let OS773). Sletanje u Beograd u 14:10 časova.
avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
gotovinski
čekovima građana do 6 mesečnih rata.
platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate) 

KTSlične Ponude