> Porto - Lisabon - 7 dana, Portugal

  • 7 dana, 6 noci
  • već od 595€
1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

Opis Destinacije

Otkrijte jedne od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Porto i Lisabon. Porto je grad bogat istorijom, turističkim atrakcijama i noćnim životom, pogodan za sve generacije. Jedna od glavnih atrakcija koja uporno privlači znatiželjne turiste je i kraj bogat vinarijama. Ribeira je najstariji deo grada gde možete naići na drevna zdanja kuća, uske kaldrmisane uličice i mnogobrojne porodične restorane, kafiće i barove. Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Portugalija će vas ostaviti bez daha.Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

OpisTermin putovanjaHotelRedovna cena
JESEN19.10 – 25.10.2019.Black Tulip 4* Porto / Vip Berna 3* Lisabon595€

U cenu je uračunato
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Porto i Lisabon – Minhen – Beograd sa kompanijom Lufthansa
- Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 3 noćenja sa doručkom u Portu i 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Portu i Lisabonu i panoramski razgled Lisabona
- Autobuski prevoz Porto - Lisabon
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uračunato
- Aerodromske takse 164 € – iznos je validan na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
- Međunarodno putno osiguranje
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
- Fakultativne izlete
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Porto i Lisabon i okolinu u iznosu od 2 € po osobi po noći
- Individualne troškove putnika

Obavezne doplate
Aerodromska takasa Aerodromska taksa: 164 EUR
Aerodromska taksa INF: 30 EUR

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
•Pešačko razgledanje Porta – 20 € odrasli / 10 € deca
•Braga, Bom Žezus, Viana do Kastelo – 60 € odrasli / 40 € deca
•Univerzitet Koimbra (ulaznica sa obilaskom) – 15 eura po osobi
•Pešačko razgledanje Lisabona – 20 € odrasli / 10 € deca
•Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 40 € odrasli / 25 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)
•Fado veče - 50 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 35% od cene aranmana

POPUSTI:
•Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
•Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
•Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi popust 5%
1.dan 19.10.2019. BEOGRAD – FRANKFURT – PORTO
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa u 06:15h. Dolazak u Frankfurt u 08:10h i nastavak sa istog aerodroma za Porto u 13:45h kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Portu u 15:25h. Po sletanju transfer do hotela uz informativno upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan 20.10.2019. PORTO – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan 21.10.2019. PORTO – BRAGA – BOM ŽEZUS – VIANA DO KASTELO – PORTO
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultataivnog izleta u Bragu i Viana do Kastelo. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije) i sedištu najstarije arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište… Nastavak putovanja do mesta Viana do Kastelo, koje još zovu i princeza reke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i grad. Panoramom grada dominira Gradska većnica i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zaveštanje iz doba renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Noćenje.

4.dan 22.10.2019. PORTO – KOIMBRA – LISABON
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri. Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan 23.10.2019. LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Odlazak na organizovano, panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Po završetku panoramskog obilaska slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

6.dan 24.10.2019. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Nastavak putovanja ka Kaškaišu, nekada starom ribarskom naselju, a sada turističkom mestu koje je šetalištem spojeno sa Eštorilom. Ovo mondensko letovalište koje se nalazi 25 km zapadno od Lisabona, zbog velikog kazina poredi se sa Monte Karlom. Poznat po velikom broju golf terena, luksuznih hotela, Eštoril zajedno sa Kaškaišem čini lisabonsku rivijeru. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan 25.10.2019. LISABON – MINHEN- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Minhen kompanijom Lufthansa u 14:20h. Sletanje na aerodrom u Minhenu 18:20h i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa u 21:05h. Dolazak u Beograd u 22:35h. (Kraj usluga)
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.10.2019. do 01.02.2020……………....…….15.04.2020. 
platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

VTSlične Ponude