> Lisabon - 5 dana, Portugal

  • 5 dana, 4 noci
  • već od 375€
1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19

Opis Destinacije

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

OpisTermin putovanjaHotelRedovna cena
Leto18.07 – 22.07.2019.Hotel 3*409€
Jesen17.10 – 21.10.2019.Hotel 3*429€
Jesen07.11 – 11.11.2019.Hotel 3*399€
Jesen28.11 – 02.12.2019.Hotel 3*375€

U cenu je uračunato
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt/Minhen – Lisabon – Frankfurt/Minhen - Beograd sa kompanijom Lufthansa
- Smeštaj u hotelima prema tabeli na bazi 4 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
- Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

U cenu nije uračunato
- Aerodromske takse - 165 € na dan objavljivanja programa (aerodromske takse se plaćaju u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
- Međunarodno putno osiguranje
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
- Fakultativne izlete
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon i okolinu (uvedena za boravak u Lisabonu od 01.01.2016. godine) u iznosu od 2 € po osobi po noći
- Individualne troškove putnika

Obavezne doplate
Aerodromska taksa INF: 30 EUR
Aerodromska taksa: 165 EUR odrasli

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
•Pešački razgled grada – 20 € odrasli / 10 € deca
•Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril - 40 € odrasli / 25 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri)
•Obidoš, Batalja, Nazare – 60 € odrasli / 40 € deca (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja)
•Fado veče - 50 € odrasli / 45 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 35% od cene aranmana

POPUSTI:
•Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 30 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
•Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
•Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi popust 5%

Hotel Vip Berna 3* http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona.
Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC),
TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Vip Zurique 3* https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx
Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona.
Raspolaže sa 252 soba. Hotel poseduje restoran, bar, bazen, 10 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo
(tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Finicius Charme 3* http://www.hotelfenicius.pt
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking,
internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel Olissippo Marques de Sá 4* https://www.olissippohotels.com
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza kojim se vrlo lako stiže do svih većih znamenitosti Lisabona. Poseduje restoran, bar, parking,
internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1.dan BEOGRAD – FRANKFURT / MINHEN – LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt/Minhen (zavisno od termina putovanja) kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt/Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po sletanju odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Nastavak vožnje uz obalu Atlantika. Prolazak kroz Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište, i Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

5.dan LISABON – FRANKFURT / MINHEN – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Poletanje za Frankfurt/Minhen kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu/Minhenu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.


*Vreme leta: 16.05.2019. LH 1411 Beg 06:20-Fra 08:15 / LH 1166 Fra 09:20-Lis 11:20 
20.05.2019. LH 1169 Lis 16:35-Fra 20:30 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta: 30.05.2019. LH 1729 Beg 17:00-Muc 18:30 / LH 1792 Muc 19:10-Lis 21:20 
03.06.2019. LH 1169 Lis 16:35-Fra 20:30 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta: 18.07.2019. LH 1411 Beg 06:20-Fra 08:15 / LH 1168 Fra 13:15-Lis 15:15 
22.07.2019. LH 1169 Lis 16:35-Fra 20:30 / LH 1410 Fra 21:55-Beg 23:40 

*Vreme leta: 17.10.2019. LH 1727 Beg 06:30-Muc 08:00 / LH 1790 Muc 11:20-Lis 13:30 
21.10.2019. LH 1791 Lis 14:20-Muc 18:20 / LH 1726 Muc 21:05-Beg 22:35 

*Vreme leta: 07.11.2019. LH 1411 Beg 06:50-Fra 09:00 / LH 1168 Fra 13:55-Lis 15:55 
11.11.2019. LH 1167 Lis 12:10-Fra 16:15 / LH 1410 Fra 21:50-Beg 23:35
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama, čekovima građana (obavezna je doplata od 1,5% po
mesecu, na deo koji se plaća odloženo) najkasnije do:
 Za polaske od 01.02. do 01.04.2019……….…………....…….15.06.2019.
 Za polaske od 01.04. do 01.06.2019……….…………....…….15.08.2019.
 Za polaske od 01.06. do 01.10.2019……….…………....…….15.12.2019.
 Za polaske od 01.10. do 01.02.2020……………....…………..15.04.2020. 

Platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VTSlične Ponude