ZAKINTOS APARTMANI

Zakynthos


Zakintos je najjužnije i treće po veličini jonsko ostrvo, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, blagoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasledju. Nalazi se na samo 8,5 nm južno od Kefalonije, i na 9,5 nm od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do Zakintosa se lako stiže kako sa drugih Jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela grčke. Priroda je Zakintosu podarila idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duz obale. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa.Na severu, istoku i jugu, smešten je veliki broj plaža, dok na zapadnoj strani se nalazi veliki broj morskih pećina i uvala, od kojih je najpoznatija Plava pećina na severo- zapadu ostrva
Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta” , koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste područje je postalo nacionalni primorski park.
Laganas se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8 km od grada Zakintosa.. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom zivotu. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, sa plazom dugom skoro 5 km i kristalno čistim morem, ujedno i sa mnostvom nocnih klubova i barova, predstavlja pravi izbor za mlade i one koji se tako osecaju. Ništa manje poznate plaže su Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos, Banana beach . Vodeni sportovi su ograničeni, zato što “Caretta Caretta” kornjače koriste određeni deo plaže za polaganje jaja. Glavni grad Zakintosa je Zante koji ima izgled modernog naselja, sa zgradama ravnih krovova, na dva i tri sprata u čijim prizemljima se nalaze prodavnice i taverne. Na glavnom trgu je monumentalni spomenik Dionisiosu Solomosu, grčkom pesniku, rođenom na Zakinthosu, čija je pesma HIMNA SLOBODI postala prva zvanična grčka himna i traje do danas.
Kalamaki je mirno turističko mesto sa sadržajima za sve ukuse turista, 5 km udaljeno od Laganasa, a od grada Zakintosa (Zante) 3 km.Stanovništvo ostrva Zakintos se uglavnom bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, voćarstvom, vinogradarstvom… ali glavna delatnost je turizam.
Stanovništvo ostrva Zakintos se uglavnom se bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, voćarstvom, vinogradarstvom… ali glavna delatnost je turizam. Vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine.. sve je to moguće videti na Zakintosu…

U ponudi su paket aranžmani sa autobuskim / sopstvenim  ili avio prevozom !!!

LAST MINUTE PONUDU MOŽETE POGLEDATI OVDE

ultra-last-minute

 VILA EUGENIA / Laganas

Vila Eugenia je smeštena u prelepom vrtu, okružena palmama i egzotičnim biljkama. Sastoji se od 14 studia i apartmana, rasporedjenim na dva sprata (prizemlje i prvi sprat). Kompleks Eugenia se nalazi odmah pored bazena.

Detalji apartmana
 

 

VILA EUGENIA I / Laganas

Vila Eugenia I je smeštena u prelepom vrtu, okružena palmama i egzotičnim biljkama. Sastoji se od 14 studia i apartmana, rasporedjenim na dva sprata (prizemlje i prvi sprat)

Detalji apartmana

 

 

1

VILA MARINOS / Laganas

…na 200 m od plaže i na oko 500 m od centra Laganasa…

Detalji apartmana

 

 

VILA RITA’ S / Laganas

Vila Rita’s se nalazi na samo 20m od plaže, u samom centru Laganasa- najpopularnijeg mesta na Zakintosu.

Detalji apartmana

vila-dimitra-3373

VILA DIMITRA

Nalazi se na samo 50m od plaže, nedaleko od centra mesta sto je čini odlično pozicioniranom za mesto Laganas.

Detalji apartmana

 

 

vila-mavra-zakintos-2338

VILA MAVRA

nalazi se 20m od glavne ulice, od centra i 200m od peščane plaže…

Detalji apartmana

 

 

U ponudi je još preko 20 objekata na Zakintosu,…

Sve informacije u agenciji ili na tel: 011 2395034 , 064 3539 759